Dance@Jarmke 

Cursus/workshop voor kinderen                                                                                  

Naast het lesgeven in de balletstudio, verzorg ik ook cursus/workshop voor kinderen op locatie. In bijvoorbeeld kinderdagverblijven, scholen en/of buurthuizen.

  • Peuterdans 3-4 jaar
  • Peuter/kleuter ballet 3-5 jaar
  • Beweegkriebels vanaf 2 jaar
  • Dansspetters 3-12 jaar
  • Kids-dance 4-7 jaar
  • Jazz/streetdance 7-12 jaar

Helaas bewegen kleine kinderen tegenwoordig steeds minder.

Overgewicht komt steeds meer bij jonge kinderen voor, evenals bewegingsachterstanden.

Bewegen heeft een positieve invloed op het tegengaan van deze problemen en het is noodzakelijk om er vroeg mee te beginnen.


Workshops kunnen eenmalig worden gegeven, maar ze kunnen ook een meer verdiepend karakter krijgen door meerdere workshops op elkaar te volgen, waarbij toegewerkt wordt naar bijvoorbeeld een eindpresentatie.

Om kinderen op een leuke actieve manier kennis te maken met bewegen, heb ik verschillende cursussen voor verschillende leeftijden.

 

PEUTERDANS: een cursus waarbij kennis met elkaar en met de dansruimte centraal staat. De kinderen gaan op ontdekkingsreis om te leren wat we kunnen met ons danslijf. De bewegingen zijn gebaseerd op basale en natuurlijke bewegingsdrang van een kind. We dansen rondom thema’s met behulp van boeken en of andere materiaal.

****

 

PEUTER/KLEUTER BALLET: Spelenderwijs worden de beginpasjes van de ballettechniek geleerd. Improvisatie, houding, muzikaliteit en coördinatie staat in deze cursus centraal

 

****

BEWEEGKRIEBELS: Beweegkriebels is gericht op het uitdagen van 0-4 jaar om spelenderwijs te bewegen. Het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen (NISB) heeft Beweegkriebels ontwikkeld. Beweegkriebels vindt het belangrijk om jonge kinderen veel te laten bewegen, spelen en ontdekken. Beweegkriebels maakt gebruik van eenvoudige en vaak goedkope materialen die op originele manieren worden toegepast in beweegspelletjes. Beweegkriebels geeft inzicht in wat jonge kinderen kunnen, gerelateerd een hun sociale, emotionele en motorische ontwikkeling, en leert hoe de kinderen op een eenvoudige wijze tot speels bewegen/dans gestimuleerd kunnen worden. Ik ben door NISB opgeleid tot trainer ‘beweegkriebels’ en heb mijn certificaat gehaald. Ik ben bevoegd om trainingen te geven aan leidsters in bijvoorbeeld kinderopvang ofwel lessen te verzorgen binnen mijn eigen organisatie.

 

****

DANSSPETTERS: In Dansspetters worden de kinderen meegenomen op reis in de wereld van de fantasie. De dansstructuur, spel, improvisatie, spanningselementen en danstechniek spelen een belangrijke rol. Door creatieve benadering van thema’s (bijv. sprookjes, spokendans en oerwouddans), liedjes, muziek en verhalen gaan de kinderen op zoek naar nieuwe bewegingen. Kinderen worden aangemoedigd tot creatief denken en leren kijken naar elkaar zodat ze de kans krijgen om er zelf mee te exploreren.

 

****

 

KIDS-DANCE: De jonge kinderen leren een eenvoudige dans. Kinderen dansen op muziek zoals K3, Chipz, Djumbo etc. Vrijheid van bewegen, plezier, creativiteit en expressie daar draait het allemaal om!

 

****

 

JAZZ/STREETDANCE: In deze les geef ik een combinatie van jazzdance en streetdance. Naast het leren van een stoere danscombinatie op hedendaagse muziek geef ik veel aandacht aan techniek, houding, uitstraling, muzikaliteit en stimuleer de kinderen om zelfverzekerd te dansen. Het is een lesuur vol energie!

 

Op dit moment verzorg ik elke week als vaste dans/bewegings docent lessen bij Kinderdagverblijf Dikke Maatjes.

Hebben jullie interesse om de kinderen in jullie organisatie de mogelijkheid te bieden om aan een van deze cursus/workhop deel te nemen?  Neem contact op via email: balletstudio.jarmke@hotmail.com

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 et cetera
%d bloggers liken dit: